Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι ένα ορεινό χωριό xτισμένο στους πρόποδες του βουνού Παρνασσός σε υψόμετρο 950μ. ανήκει στο νομό Βοιωτίας και απέχει περίπου 160 χλμ από την Αθήνα.

 

Όμορφα πέτρινα σπίτια στενοί δρόμοι και πηγές ολόγυρα είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης.H Aράχωβα, παρά την υψηλή τουριστική της ανάπτυξη έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, προσφέροντας συγχρόνως τις ανέσεις και τις δραστηριότητες που αναζητούν οι επισκέπτες της.Εάν βρεθείτε Πάσχα στην Αράχωβα θα σας δοθεί η ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το «Πανηγυράκι», τον τριήμερο, διπλό εορτασμό για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Γεώργιο και τη Μάχη της Αράχωβας (Νοέμβριος 1826).
Ο οικισμός της Αράχωβας συνδυάζει μεγαλοπρέπεια με άγριο τοπίο, μαγευτική θέα, υγιεινό κλίμα, ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική σπιτιών, νυχτερινή ζωή και χειμερινά σπορ. Είναι ένας χειμερινός προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες, περιπέτεια, ποικιλία δραστηριοτήτων και συνάμα ηρεμία και ξεκούραση για όσους το επιθυμούν. Επίσης, φημίζεται για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές της δραστηριότητες και για την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της. Μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα της Αράχωβας είναι: Ελιές, λάδι, μαρμελάδες, όσπρια, μέλι, τσίπουρo, φορμαέλλα, φέτα, γιαούρτι, οψιμοτύρι, χαλβάς, τραχανάς και χυλοπίτες. Οι δυο ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού, είναι η Λιάκουρα (Λυκώρεια) 2.457 μ. και ο Γεροντόβραχος 2.435μ. Ανάμεσα σε αυτές τις κορυφές και στη ράχη Αρνόβρυση, λειτουργούν σήμερα τα δυο γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα, Φτερόλακα και Κελάρια.

Τα Χιονοδρομικά Κέντρα είναι ίσως τα καλύτερα οργανωμένα και εξοπλισμένα της χώρας και καλύπτουν τις ανάγκες για αρχάριους και προχωρημένους λάτρεις του σκι, ακροβατικό σκι αλλά και με πολλές δυνατότητες για ενδιαφέρουσες καταβάσεις εκτός πίστας. Είναι επίσης μια ιδανική αφετηρία για διασχίσεις με ορειβατικά σκι.

ArachovaHouse
Αράχωβα, Παρνασσός KΙΝ: 6988151134 E-MAIL: info@arachovahouse.gr
Υπέυθυνος Επικοινωνίας: Φώτης Φωτόπουλος